Ironman Kalmar race report, part 3, the 42,2km run

Ironman Kalmar, part 3, the 42,2 km run

T2 tar ungefär lika lång tid som T1. Man kan undra vad jag gjorde där inne i tältet… Pratade, bytte om, vaselin på föttDSC_7358er och kropp. Så skönt att få byta kläder, min TYR kompressionsdräkt sitter som en smäck, och i nummerlappsbältet pillar jag ner ett par gels. Yummie..

Nu var det bara ett litet marathon kvar innan jag skulle bli en Ironman. Löpbanan var som i två delar, den som gick genom stan, med publik längs banan som hurrade, hejjade och high-fivade, satt på restauranger och barer och skrek. Andra delen gick längs med vattnet, genom ett skogsparti, förbi villaområden. Där stod folk utanför sina hus eller hade grillpartyn i trädgården. Det var fest i hela Kalmar.

Ett Ironman marathon är ganska annorlunda mot ett vanligt marathon. Främst för att du har redan pressat kroppen genom 114,4 miles, innan ens marathon börjar. Resultatet blir att den genomsnittlige triathleten tenderar att springa 30-60-90 minuter långsammare än deras typiska marathon tid.

På Kalmar Ironman är löpbanan en 3 varvs loop, vilket i ett vanligt marathon skulle fått mig att tänka tråkdöden, men känns perfekt för en Ironman. I slutet av en lång Ironman dag, är igenkänningsfaktorn en bonus. Och Aid stations längs med banan är helt fantastiska, bord efter bord med vatten, sportdryck, cola, chips, frukt, sprinklers. Tyvärr mådde jag ganska illa och det fanns inte  på världskartan att jag skulle kunna äta någonting under de här 42 kilometrarna. Jag tog mig runt löpningen på cola och ångor.. ironman löp

Mitt huvud bråkade med mig, ville inte vara med riktigt. Det var för mycket cirkus i stan, så mycket folk som skrek, viftade med cowbells och ville ta på en och hejja. Jag fick panikångest. Trodde inte jag fick luft och började gå. Halvägs in på banan står min IMteamie och vi kramas och pratar. Jag ska ta mig runt till jag ser henne nästa gång, det blir planen. Många går i skogsdelen, alla är trötta och där är det lugnt så tempot går ner på fler än mig. Kan man gå ett marathon? Min hjärna börjar räkna kilometer tid och jag kommer fram till att jag hinner gå. 4 mil är långt när man inte kan springa. Jag och mina demoner krigar, de vinner idag och jag slutar vara ledsen, accepterar det som är. Jag kommer hinna innan cut off. Jag kommer komma i mål under Hero Hour.

Klicka här för att komma till del 4, the finish