En favorit i repris

Vi ♥️ Berlin. Så är det också fjärde besöket där och det finns alltid mer att se och göra, shoppingen är fenomenal och julstämningen överträffar allt. Alltså en perfekt kombo.

Resan började i SAS loungen där vi och vännerna Per & Caroline fick tid att äta en god frukost och ladda inför en helg i Berlin. Efter 95 min flygtid var det raka spåret med TXL bussen från flygplatsen Tegel till Alexanderplatz och hotellet. 

Snart skulle kurrande magar mättas av Berlinsk currywurst och glüwein så att shoppingen inte stördes av hunger o törst. 

Efter en dag på stan, med shopping o julmarknader, o det obligatoriska besöket i Nivea butiken på Unter den Linden stoppade vi till på coola Monkey Bar för en drink. Av någon mystisk anledning kom vi förbi hela kön med folk och missade jackinlämningen så hela entrén till den omåttligt populära baren gick väldigt smidigt 🙂 haha.

Den bavariska restaurangen vi tänkt gå på var fullbokad så istället valde vi det andra alternativet på rekommendation, Kartoffel Kiste och det var tysk rejäl mat helt enkelt. Buss 100 tillbaka till hotellet och en lång men bra dag var till ända.

Dag 2, söndag, gick vi all in på julmarknad. Först den vid Potsdamer Platz där vi också fikade gott på tyskt maner med stora tårtbitar till kaffet. Sen åkte vi tåget till Spandau där Berlins största julmarknad finns. Umpaumpa versioner av kända julsånger tillsammans med sockervadd, glüwein, mängder av matstånd och folkträngsel är det bestående minnet. Men ett trevligt sådant.

 

Kvällens middag intogs på vår favoritrestaurang som bytt både namn och meny, men med samma trevliga personal, Grand Bar. Därifrån var det bara några hållplatser med spårvagnen hem till hotellet på Alexanderplatz. Om vi nu hade gått hem, men vi hoppade in på det anrika München Hofbraeuhaus.

Där blev det både weissebier och dans. Och snöänglar i snön på vägen ut. OMG så stolligt det kan bli! Jag skyller allt på Per ?.

Å Inte blev det någon sovmorgon heller på måndagen då vi skulle hinna sista shoppingen innan hemresan. Det var här nånstans det spårade ur.. Jag skulle bara köpa något litet på Primark. Ja just det men har ni varit inne på Primark? Det går inte att komma ut därifrån med mindre än en stor proppfull papperskasse fylld med alla möjliga saker, roliga vantar, söta mössor, sköna tröjor, fina necessärer och paraplyer. Nästa år skall jag ha en större resväska!