Vad styr mitt liv?

Många av oss drömmer om att kliva av ekorrhjulet för att leva ett annat liv, ett roligare liv, ett liv med innehåll. Jodå, en del gör faktiskt slag i saken, men oftast inte på eget initiativ utan det kan vara olika händelser som får det att ske, det händer något psykiskt mentalt materiellt eller ekonomiskt. 

Men om man inte gör det stora avhoppet, går det ändå att styra livet åt ett håll som man kan vara tillfreds med. Men det kräver medvetenhet förstås. Man kan inte bara såsa på i samma spår hela tiden.

För mig är det några viktiga frågor som jag ställer mig, värda att tänka på.

 

  • gör jag mycket av det jag tycker om att göra?
  • har jag tid att göra saker jag tycker är värdefulla?
  • lever jag det liv jag vill leva?

Om jag kan jobba med dessa frågor och besvara dem på ett positivt sätt är jag rätt ute. Annars måste jag ju göra något åt situationen.

Och sen några frågor som leder till insikt..

  • vad längtar jag efter att göra?
  • vad känns meningsfullt?
  • när trivs jag?

Kan jag koppla ihop det i livet, så att svaren på de här frågorna är något som jag faktiskt gör eller har möjlighet att göra så kan jag känna mig glad och nöjd. Återfinns inget av det i mitt liv, ja då är det dags att förändra det.

Så klart man kan längta efter att checka ut, bara få slippa allt en dag eller fler. Det är få av oss som fått checka ut på riktigt i vuxen ansvarsfull ålder. Jag gjorde ett avhopp från livet när jag flyttade in på avdelning 150 några veckor. Så jag har provat.

Det var en frihet och läkande jag behövde mer än nånting annat just då. När jag läser texter jag publicerat under den tiden är det spännande att följa mina tankebanor, de färdas på oändligt slingrande vägar. Den perioden fascinerar mig för det var som en annan värld, en tid helt i en egen bubbla.

Här är några av bloggisarna från inläggningen;

Dagarna som går

Don Quijote

Suicide Zero

Psykisk ohälsa

Det som är så fantastiskt är att jag inte förstår, kan förstå, hur jag hamnade där. Det är som en annan människa har formulerat meningarna.

Idag är mitt liv fullkomligt, i harmoni och balans. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu. Kanske var det värt besväret då, för att få uppleva det jag gör nu? Jag är tacksam för livet, varje dag ägnar jag det en tanke. Så viktigt att inte ta allt för givet. Ta livet för givet.