En Toscansk upplevelse

En liten reseberättelse från Toscana..

Det är en upplevelse att bo på en toscansk gård, ett familjeägt ställe där de odlar oliver o jobbar med sin gård. Frukosten var gudomlig med färskt bröd, färsk frukt och italienska bakverk. Och så fick vi en lektion i italienskt kaffe av ägaren som också var barista. En stor kopp café macchiato blev valet. 

Kvällen vi anlände var det oväder men alla de andra dagarna sken solen och det var helt  underbart med värmen.

Resten av gänget vi åkte med hyrde en villa en liten bit ifrån vår gård, ett charmigt stenhus, också det med pool. 

Så mycket att se o så lite tid.. det gäller att maximera dagarna och ta vara på tiden. Extra bra med den lilla hyrbilen Fiat 500 som tog de snäva kurvorna uppe i bergen bra och som var lätt att parkera. 

Pisa är med på min bucket list och nu har jag äntligen sett tornet. Det var mycket mer än jag förväntade mig, området ikring, vacker park, kyrka och statyer. 

Sen gick vägen via autostradan samt oändligt slingriga vägar till Manarola i Cinque Terre området. Häpnadsväckande utsikt längs med vägen och den mest charmiga lilla by väntade oss tidig kväll.

Här stannade vi tills solen gått ner i havet och fotografen fått sin bild på byn i kvällsljus.

 

En dag i Florens räckte för oss, man hinner se ganska mycket av stadens kultur och kyrkor på det. 

Jag fick en bild på min Davidstaty, se domen, Ponte Vecchio och som en extra krydda Perseus med Medusas huvud! Därefter följde en sen lunch på den fantastiskt belägna restaurangen Golden View med goda pizzor och god dryck innan vi strosade vidare genom staden. 

 

Fotografen ville se soluppgången i San Querico d’Orcia så jag körde den lilla Fiaten i beckmörkret på småvägarna i 2,5 timme. Dessutom började bensinlampan lysa mitt ute i ingenstans, men som genom ett under uppenbarade sig en bensinmack och vi fick i lite bensin med kontanter/bank note, kontokort fungerade inte.

Överhuvudtaget så är det lite som att vrida klockan tillbaka 20 år, att vistas i Italien när det gäller teknik, kontokort och wi-fi. 

Lilla staden San Querico är en söt liten by med smala gränder uppe på en höjd. Här intogs frukost på torget i solen. 

 

San Gimignano är en medeltidsby omringad av 7 torn, med massor av glasserior, restauranger och små butiker som säljer skinnväskor, silversmide, keramik eller delikatesser. Här blev det gelato piu buono del mondo, kaffe och öl i olika omgångar. Samt lite shopping.

I ❤️ Italy ??! Toscana gav mersmak och jag vill gärna resa hit igen. Kanske för att cykla, kanske för att besöka några vingårdar. Kanske en kombination?