Kvalitetstid

Det är ett privilegium att få umgås med sin 14 åring en helg. Iväg på annan ort. Vi är visserligen inte helt ensamma, sonen o jag. Det är 28 fotbollsgrabbar till, tränare och några föräldrar. Men ändå. Bara att få vara med. Att han vill ha mig med. Det gäller att ta vara på tiden, att passa på så länge man får.

Vi är i Ljusdal på träningsläger med fotbollslaget. De tränar och däremellan är det mat och fri tid. Det ger mig också möjlighet att utforska orten, som är väldigt vacker med kyrkan, älven och sjöar. 

På en trögtrampad, (eller är jag bara bortskämd med att cykla Cervelo), gul postcykel har jag hojat runt Ljusdal.

Hälsade på materialaren Erik, Ljusdals IF, på Älvvallen, som guidade mig runt fotbollsplanerna och de gamla men välskötta omklädningsrummen. Hä schka du, lät det som han sa när vi var klara. Ialla fall tror jag det, för jag svarade till kyrkan. Sen har jag varit igenom byn och gamla stan. 

Ett föräldrarpar har en gård här. Fantastiskt läge med strandtomt, fyra hästar o en urgullig hund. Nejdå jag är inte avundsjuk.

Men det ter sig väldigt idylliskt livet här. Jag kan bli allvarligt och seriöst sugen, tillfällen som dessa, att bo så, på en mindre ort med naturen och livet sammanlänkat på ett enkelt sätt. 

Ikväll grillar vi hamburgare och badar, det funkar så bra när vi är flera som hjälpa åt med mat-fix o disk. 

Det blir andra natten i bygdegården. Vi delar rum, jag o 29 gangstergrabbar haha. Min uppgift är att se till att det är släckt och tyst kl 23. Igår gick det sådär.

Tror o hoppas att dagens 3 timmar träning plus bad plus promenader och lek har tröttat ut dem lite mer.. Men det är då man får tänka, detta är kvalitetstid..