Karma

Jag har träffat många människor i mitt liv, som varit fria från avund, missunnsamhet och misstro. Sådana människor erkänner utan avund att andra är duktiga och framgångsrika och även att de kanske är lyckligare och snyggare. Att ha dem som vänner är en gåva. De är uppbyggande och ärliga mot sig och sina medmänniskor. Det är en glädje att umgås med dem. Det gäller att söka sig till unnande, glada människor som är vackra inuti. Det gäller att välja det positiva, man får så himla roligt och trevligt då!

Men tyvärr, finns det även missunnsamma, svartsjuka och avundsjuka människor runtomkring oss. Jag tror enfaldigt att de ska ändra sig, bli bättre. Men det gör de aldrig.

De fortsätter blocka dig på Facebook av skäl som bara de förstår, missunnsamma in i själen. Svartsjukan föds alltid samtidigt med kärleken, men den dör inte alltid samtidigt med den.

 

Avundsjuka människor är inte avundsjuka därför att de själva mår dåligt, utan för att andra är lyckliga. Att jämföra sig med andra, och att vara avundsjuk på andra är ett mycket bra sätt att bli en bitter och outhärdlig människa. Jämförelsen kan bli ett riktigt gift och förvandlas till en typ av avundsjuka som är den värsta och det är missunnsamheten. Den är otäck! Dessa stackars människor borde läsa Fria Fåglar Flyger av Birgitta Granström. Den är värd att läsas av alla som vill utvecklas och som ser reflektion som vägen till utveckling 🙂

Man kan vara missunnsam om någon är vacker eller tjänar mycket pengar till exempel. Men tack vare människors missunnsamhet får jag mycket lättare att hitta de personer jag vill umgås med.. 

De människor som kan vara med sin egen avundsjuka, har kommit långt, de är ärliga mot sig själva. Det vill säga, de är villiga att se och acceptera sina egna svagheter. Denna förmåga att kunna vara ärlig mot sig själv, utlöser just det, som är så svårt för en avundsjuk människa – att unna andra något.

 

Jag säger bara, karma.

 

Allt för nu. Lina predikar <3

 

This article has 1 Comment

Comments are closed.