Alltings början

Jag tycker det finns mängder med fördelar gällande sociala medier, dvs. när det används på rätt sätt. Det finns också ett ”feelgood” värde i form av att det dyker upp minnen varje dag ifrån tidigare år. När dessa minnen dyker upp då jag bläddrar i mitt flöde så blir jag på så väldigt gott humör. Ännu roligare då texter man skrivit, känslor man förmedlat, stämmer lika väl då som nu. Då har jag lyckats sätta ord på känslor o tankar på rätt sätt. Har man familj på annan ort och i annat land så är de sociala medierna en stor hjälp att hålla kontakt. Det uppskattar jag stort med FB och Insta, att jag kan ändå följa med i deras liv.

Men ibland går det till överdrift med alla som ska försöka bräcka varandra med sina fantastiska liv och tjusiga middagar. Eller som i mitt fall, med för många Ironmans i flödet, haha, blir det ibland lite hysteriskt att läsa om allas långpass, det ena längre o häftigare på olika sätt än det andra. För om det inte läggs ut på FB o Insta, har det då (inte) hänt, liksom.

Rakel Chukri, kulturchef på Sydsvenskan, skulle recensera Kristian Gidlunds bok ”I kroppen min: resan mot livets slut och alltings början”. Men klarade inte av det. Boken kröp under huden, berättar hon. Hennes förhoppning är att Kristian Gidlunds texter ska göra att fler skriver ärligare om sina liv.

– Vi lever i en narcisistisk tid där alla manifesterar sin lycka på Facebook och Twitter. Vi går runt med en sminkad version av oss själva. Det måste finnas plats för sorgen, smärtan och döden.

Och precis så är det.

Jag har varit rak och ärlig hela vägen med sorgen och mörkret jag kände inombords. Hur det är att ha en glad personlighet och samtidigt en sorgsen själ i samma kropp.

Hur min utbrändhet tog bort all ork och glädje. Så att jag till slut var tvungen att få vila från alla krav och måsten på en plats bortom beskådan, på DS avdelning 150. Thank you. Och hur jag till slut fick tillbaka Kraften att jobba mig tillbaka.

Till karriären, till livet, men framförallt till en glad och väldigt lycklig mamma till mina två fina tonåringar.

Pöss från dagens Lina/-predikan <3