Så lite skulle göra så mycket

imageHur ska jag nånsin kunna förklara för dig så att du förstår? Det här med att inte få vara en människa. Avhumanisering, vad det gör med en. Jag vet inte. Kanske går det inte.

Jag har tänkt efter att ha gått i psykiatrisk vård 1,5 år att det vore fint om de skaffade en kaffeautomat till väntrummet på den öppenvårdsmottagning jag tillhör.

Det skulle påverka så mycket. Att de tror att vi är människor. Att vi kunde behöva en kopp kaffe när vi väntar på en försenad läkare eller frös efter promenaden dit, medan vi dinglar med benen och funderar över det kommande samtalet. Att ingen trodde att vi skulle kasta eller hälla varmt kaffe på varandra om vi blev lämnade ensamma med möjligheten. Vi skulle liksom ges ett förtroende, och förväntas vara mänskliga.

En kopp kaffe är inte en stor sak. Speciellt inte automatkaffe. Tänk om någon ville bekräfta att jag är en människa, det handlar om att tro på att jag kan vara en människa i andras ögon, även när jag är längst inne i mitt kaos och mörker. Även när jag inte klarar någonting. Jag finns också då. Jag är en människa också då. Om någon fanns som ville bekräfta det, med en kopp kaffe.

Fil 2016-07-12 19 49 15

 

This article has 1 Comment

  1. Problem is you are just a number in a hospital. That’s the business. The only person in the world that can help you is yourself. No matter what your problem is it is only you that can get the relieve you are looking for. To have family and friends to lean open and some one can trust is a plus but that’s all.

Comments are closed.