WHHM en joggingrunda i lugnt tempo

image Idag har jag sprungit Women’s Health Half Marathon, en löptävling på Djurgården. Jag tror att jag aldrig nånsin varit så oförberedd och oengagerad inför en tävling. Anledningen till det är främst att det inte skulle vara en tävling för mig personligen, utan ett träningspass på 21 km i ironmanfart. Det var tanken och syftet med dagens tävling.

imageMin ironmankompis Åsa o jag började springa i ett alldeles för högt tempo. Det var mycket spring i benen och lite kul med all happening runt ikring. Vi fick flera komplimanger för vår färgmatchade klädsel. Stronger tightsen är inte bara sköna, de är annorlunda mot allt det tråkigt svarta man ser på 98 % av löpare.

Men efter 5 kilometer skärpte vi till oss o saktade ner tempot till 7.30 min/km. Åsas 4 toabesök hjälpte också till att dra ner tempot. ? Men så här i efterhand kan vi konstatera att tempot ändå var för högt för en ironman mara. Det var svårt att springa så långsamt!

imageVi behöver få in ironman-tempot i benen och har en del att förbättra där, det är bara så svårt att springa i ett långsamt tempo när man är starkare.

imageVi hann ialla fall avhandla flera ämnen under vägen och prata i stort sett konstant hela tiden. Som vi alltid gör på våra löprundor ? Sen stannade vi o fotade lite här o där med mobilerna. Seriöst? Ja helt seriöst.image